Wysłany: Sro 17 Paź, 2007 Wycieraczka na środku szyby
Witam
W moim OPEL CORSA B podczas ostatniego używania tylnej wycieraczki zauważyłem, że zatrzymuje się ona w połowie. Prawdopodobnie coś jest nie tak z silniczkiem, słyszałem że w tych modelach są jakieś problemy z jego sterownikiem. Czy powinienem oddać go do naprawy, regeneracji?
Witam,
Podstawowym powodem nierównomiernej pracy silniczka,szarpania lub zatrzymywaniem się w nietypowych miejscach jest zacieranie się tulei wewnątrz prowadnicy.Powoduje ona w pierwszym etapie ograniczenie zakresu pracy w kolejnym zaś uszkodzenie koła zębatego wewnątrz mechanizmu.Następnym etapem będzie bardzo słaba praca wycieraczek co w końcu może spowodować uszkodzenie sterownika.
Ze względu na delikatną strukturę materiału obudowy oraz nietypowe wymiary tulei , proponuje nie próbować naprawiać silniczka na własną rękę.
Proponuję jako alternatywę regenerację silniczka .Po pierwsze okres trwania usługi regeneracji wynosi maksymalnie 5 dni a po drugie koszt jest relatywnie mniejszy niż zakupu nowego .Ponadto wszystkie produkty regenerowane objęte są 2 letnim okresem gwarancji.
Pozdrawiam
_________________ Robert Wołosewicz
Product Manager
Lauber sp. z o.o.
ul. Braci Staniuków 40
tel. (059) 848 11 36, wew. 12
w dostawczym peugeocie j5 wytarła się zębatka (oczywiście z powodu zacierających się wycieraczek.silnik wycieraczek jest Włoski.Czy są części do tego czy takie uszkodzenie jest naprawialne?A może można zakupić zębatkę?(ślimacznicę)
brylant123
Wysłany: Wto 20 Sty, 2009
Wydaje mi się że samą zębatkę do J5 będzie ci ciężko zakupić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum