Forum Motoryzacyjne - Mechanika Samochodowa, części samochodowe Strona Główna
Forum Motoryzacyjne - Mechanika Samochodowa, części samochodowe
Naprawa samochodów. Naprawa, wymiana, montaż części samochodowych. Mechanika Samochodowa. Autoforum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zaciski hamulcowe - pytanie do Pana Artura M.
Autor Wiadomość
sliponoga 

Wysłany: Czw 27 Mar, 2008   Zaciski hamulcowe - pytanie do Pana Artura M.

Serdecznie witam...
Zwracam się z pytaniem w zasadzie do Pana Artura M. Muszę wymienić zaciski do Hondy Civic 1.4iS 5d 97 90 kM(Anglik po styczniu 97). Zamówiłem zacisk prawy o kodzie LAU 77.0559(Inter Cars). Okazało się, że zacisk nie pasuje do tarcz 21 wentylowanych. W katalogu elektronicznym Lauber takie zaciski wogóle nie występują(wersja 9.1.2). Z pracownikiem z działu sprzedaży Inter Cars udało sie nam ustalić, że zacisk o kodzie LAU 77.0559 przeznaczony jest właśnie do tarcz wentylowanych. I teraz jestem w kropce. Czy przy pakowaniu towaru nastąpiła pomyłka, czy może oferta Lauber nie obejmuje zacisków do tarcz wentylowanych? Telefon do kierownika magazynu uznaję za ostateczność. Serdecznie dziękuję za odpowiedź.

Robert

Wysłany: Czw 27 Mar, 2008   

Mam na imię Robert i jestem PM zajmującym się zaciskami hamulcowymi. Po zapoznaniu się z Pana problemem nasuwają mi się dwa wnioski. Po pierwsze aby w przyszłości ograniczyć możliwość błędu należy zawsze podawać numer nadwozia np.(Honda Civic 1.4 S (EJ9),śr. 51 producent Nissen nr LAU 77.0576 luc Honda Civic (MA/MB/MC ),śr. 54 producent LUC nr LAU 77.0558 . Po drugie nie mam 100% pewności ,że w pana aucie nie były dokonywane jakieś przeróbki mechaniczne. Jeżeli okaże się, że numer Lau 77.0576 również jest nie właściwy bardzo proszę o przysłanie do Laubera tego zacisku na nasz koszt, na pewno poradzimy sobie z regeneracją.

Product Manager
Lauber sp. z o.o.
ul. Braci Staniuków 40
tel. (059) 848 11 36, wew. 12

aarrttuurr1

Wysłany: Wto 02 Wrz, 2008   

Nie wiem jak wytłumaczyć mój problem ale się postaram. W podobnym autku Civic 97 1.4 is Wersja nadwozia MB (nie anglik :P ) mam problem z zaciskiem lewym. Otóż niedawno wymieniałem klocki i zauważyłem ze zacisk nie odbija (zapiekł się). tzn hamulec działa, bo tłoczek dociska klocki, jak puszcze hamulec to tłoczek puszcza i nie hamuje. Problem tkwi w tym ze mój zacisk porusza się na dwóch prowadnicach z czego jedna się totalnie zapiekła. Zdjąłem te gumki osłaniające(były dobre) i starałem się go rozruszać jakoś ale ani drgnie. Co z tym zrobić? Da się to jakoś naprawić? Dodam ze nie utrudnia mi to jazdy ale jak pod tarcze dostanie się woda to słyszę tarcie a to jest juz denerwujące. Dzięki za pomoc jak ktoś mnie zrozumiał :P

Odpowiedz do tematu