sliponoga
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 Zaciski hamulcowe - pytanie do Pana Artura M.
Serdecznie witam...
Zwracam się z pytaniem w zasadzie do Pana Artura M. Muszę wymienić zaciski do Hondy Civic 1.4iS 5d 97 90 kM(Anglik po styczniu 97). Zamówiłem zacisk prawy o kodzie LAU 77.0559(Inter Cars). Okazało się, że zacisk nie pasuje do tarcz 21 wentylowanych. W katalogu elektronicznym Lauber takie zaciski wogóle nie występują(wersja 9.1.2). Z pracownikiem z działu sprzedaży Inter Cars udało sie nam ustalić, że zacisk o kodzie LAU 77.0559 przeznaczony jest właśnie do tarcz wentylowanych. I teraz jestem w kropce. Czy przy pakowaniu towaru nastąpiła pomyłka, czy może oferta Lauber nie obejmuje zacisków do tarcz wentylowanych? Telefon do kierownika magazynu uznaję za ostateczność. Serdecznie dziękuję za odpowiedź.
Mam na imię Robert i jestem PM zajmującym się zaciskami hamulcowymi. Po zapoznaniu się z Pana problemem nasuwają mi się dwa wnioski. Po pierwsze aby w przyszłości ograniczyć możliwość błędu należy zawsze podawać numer nadwozia np.(Honda Civic 1.4 S (EJ9),śr. 51 producent Nissen nr LAU 77.0576 luc Honda Civic (MA/MB/MC ),śr. 54 producent LUC nr LAU 77.0558 . Po drugie nie mam 100% pewności ,że w pana aucie nie były dokonywane jakieś przeróbki mechaniczne. Jeżeli okaże się, że numer Lau 77.0576 również jest nie właściwy bardzo proszę o przysłanie do Laubera tego zacisku na nasz koszt, na pewno poradzimy sobie z regeneracją.
_________________ Robert Wołosewicz
Product Manager
Lauber sp. z o.o.
ul. Braci Staniuków 40
tel. (059) 848 11 36, wew. 12
Nie wiem jak wytłumaczyć mój problem ale się postaram. W podobnym autku Civic 97 1.4 is Wersja nadwozia MB (nie anglik ) mam problem z zaciskiem lewym. Otóż niedawno wymieniałem klocki i zauważyłem ze zacisk nie odbija (zapiekł się). tzn hamulec działa, bo tłoczek dociska klocki, jak puszcze hamulec to tłoczek puszcza i nie hamuje. Problem tkwi w tym ze mój zacisk porusza się na dwóch prowadnicach z czego jedna się totalnie zapiekła. Zdjąłem te gumki osłaniające(były dobre) i starałem się go rozruszać jakoś ale ani drgnie. Co z tym zrobić? Da się to jakoś naprawić? Dodam ze nie utrudnia mi to jazdy ale jak pod tarcze dostanie się woda to słyszę tarcie a to jest juz denerwujące. Dzięki za pomoc jak ktoś mnie zrozumiał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum