Wysłany: Czw 25 Gru, 2008 KIA Carnival - problem z hamulcami
Mam problem z samochodem KIA Carnival. Aby zahamować trzeba dwu-trzykrotnie wcisnąć nogą pedał hamulca nożnego. Przy mocniejszym dociśnięciu słychać chrobotanie / (tarcie zębatki?). Co może być przyczyną? Ile może kosztować naprawa?
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 103 Skąd: Września
Wysłany: Czw 15 Sty, 2009
Naprawa będzie kosztować więcej czasu niż pieniędzy. Masz poprostu gdzieś w układzie nieszczelność, ale gdzie, to ja nie mam pojęcia. Na początek poziom płynu hamulcowego.
Witam
W carnivalu bardzo czesto mozesz miec do czynienia z rozszczelnieniem tylnych cylinderkow (nagminne) , nastepnie odpowietrz układ wymien jesli potrzeba linki hamulca postojowego i na koniec nalezy go wyregulowac (niestety brak samoregulatorów).
Co do kosztów to trudno powiedziec mozesz zastosowac zamienniki jak i oryginały nie wiesz co jest uszkodzone i do tego rozne warsztaty rozne ceny
Pozzdrawiam i powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum