Mam taki oto nietypowy problem - kupiłem w salonie 2 m-ce temu skodę fabię 1.4 tdi. Przejechałem jak dotąd ok. 4 tyś km. Od pewnego czasu zauważyłem, że podczas mocnego skrętu, praktycznie jak skręcam kierownicą do końca - czuję lekkie drganie na kierownicy oraz skrzypienie. Kiedy prostuję koła do pozycji na wprost - wszystko wraca do porządku, czyli brak skrzypienia i dziwnego drgania. Czy waszym zdaniem wszystko jest w porządku? Może to wina przekładni...Niedługo wybieram się na przegląd do salonu, ale pomyślałem sobie, że fajnie byłoby uzyskać jakąś na ten temat wiedzę aby wytłumaczyć panom w serwisie o co dokładnie chodzi, bo przyznam że jestem laikiem w tej sprawie.
Za wszelkie informacje z góry dziękuję.
pzdr.
Skrzypieć mogą elementy w nowym aucie, np sworznie, dlatego że są ciasno spasowane, lub słabe materiały, ale nie powinny. Mechanicy z łatwością i bez szkody dla auta mogą to poprawić, a zgłosić trzeba im bezwzględnie i wymagać naprawy.
Ale skrzypi czy piszczy? Bo skręcając do konca to u mnie też tak bylo tyle że piszczalo i też były drgania, wymienilem pasek wspomagania i wszystko gra.
_________________ Bo najlepsza zabawa jest wtedy jak wracasz z garażu uwalony w oleju po pachy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum