Wysłany: Sob 07 Cze, 2008 przekładnia kierownicza opel corsa C
Witam.
Dziś wymieniłam przekładnię kierowniczą w moim aucie (opel corsa C) i niestety kierownica chodzi makabrycznie ciężko, po przejechaniu krótkiego odcinka ręce odpadają. Po skęcie kierownica nie wraca do pozycji środkowej.
Co z tym fantem można zrobić? Czy to wina nowej przekładni? Czy jest szansa, że się po prostu w jeździe wyrobi?
Pozdrawiam,
Beata
Wysłany: Pon 09 Cze, 2008 Re: przekładnia kierownicza opel corsa C
Beata napisał/a:
Witam.
Dziś wymieniłam przekładnię kierowniczą w moim aucie (opel corsa C) i niestety kierownica chodzi makabrycznie ciężko, po przejechaniu krótkiego odcinka ręce odpadają. Po skęcie kierownica nie wraca do pozycji środkowej.
Co z tym fantem można zrobić? Czy to wina nowej przekładni? Czy jest szansa, że się po prostu w jeździe wyrobi?
Pozdrawiam,
Beata
Witam
Mam pytanie odnośnie producenta przekładni oraz czy podczas skrętu lekko sie zacina
Witam
Przekładnia jest firmy lauber. Nie, nie zacina się podczas skrętu.
Mechanik nie zerwał blomb zabezpieczających (producenta), ponieważ uznał, że wtedy nie zostanie uwzględniona ewentualna gwarancja. A tak się składa, że blomba jest na śrubie regulacyjnej. Możliwe że dałoby radę ją wyregulować, tylko czy można zerwać blomby...
Witam
Przekładnia jest firmy lauber. Nie, nie zacina się podczas skrętu.
Mechanik nie zerwał blomb zabezpieczających (producenta), ponieważ uznał, że wtedy nie zostanie uwzględniona ewentualna gwarancja. A tak się składa, że blomba jest na śrubie regulacyjnej. Możliwe że dałoby radę ją wyregulować, tylko czy można zerwać blomby...
Prosze o kontakt z naszym działem kontroli jakości
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum