Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 Da sie zrobic wspomaganie do auta bez wspomagania?
Mam cinquecento 700 bez wspomagania. Za to inne wersje cc maja juz wspomaganie.Chcialem sie zapytac czy dasie zrobic wspomaganie w moim aucie przekladajac potrzebme elementy z innego cc ?? jesli tak to co jest potrzebne??
Witam,
Pierwszy raz się spotykam z takim zapytaniem i w praktyce nie jestem w stanie zaproponować rozwiązania innego niż odwiedziny "szrotu" lub właściciela pojazdu ze wspomaganiem.
Z reguły do zamontowania zestawu do wspomagania konieczne jest wymienić przekładnię (z manualnej na wspomaganą (są podobne w konstrukcji mocowań do nadwozia)- lub też zamontować kolumnę kierowniczą z silniczkiem elektrycznym. W przypadku Pańskiego pojazdu nie pomożemy. Nie regenerujemy układów elektrycznych. Nie orientuję się czy wystarczy zakupić element wspomagający i w prosty sposób "zaadaptować".
Pozdrawiam
Michał
_________________ Michał Karwacki
Product Manager
Lauber sp. z o.o.
ul. Braci Staniuków 40
76-200 Słupsk
tel. (059) 848 11 36. wew. 13
Mam podobny problem, dlatego podpisze się pod tym tematem. Czy w Lacii Ypsilon z 1997 roku z silnikiem 1,2 da się założyć wspomaganie, jesli fabrycznie go nie było? Czy wiąże sie to z jakimiś powikłaniami względem komputera, czy mocowaniem samej pompy układu wspomagania?
Zależy mi na tym bardzo, proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
Jasiek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum