Wysłany: Sob 18 Sie, 2007 Witam w dziale rozruszników
Witam wszystkich serdecznie w dziale: rozruszniki.
Mam na imię Artur i jestem moderatorem tej kategorii.
Zapraszam wszystkich do dyskusji na temat rozruszników. Postaram się odpowiedzieć na wasze pytania, uwagi i sugestie dot. tej części samochodu.
_________________ Artur Stodolny
Product Manager
Lauber sp. z o.o.
ul. Braci Staniuków 40
76-200 Słupsk
tel. (059) 848 11 36 wew. 14
Mam problem z Oplem Omegą 2.5TDi rok 1994.Jak wymienić bendiks.Tam wszystko jest zanitowane i wygląda jakby trzeba było wymienić całość razem z głowicą.Czy oryginalnie trzeba wymienić całość czy można coś z nim zrobić.
Być może kolega tylko udaje że się na tym zna. Kilka miesięcy na forum i tylko dwa posty z zaproszeniem do tematów rozmowy....
Może kontakt z adminem aby zmienić moderatora tej kategorii?
Witam jestem tu nowy i trochę interesuje się mechaniką.Mam pytanie dotyczące rozrusznika w passacie b4 a dokładniej to chodzi o to ze bardzo szybko ścierają się w nim szczotki i robi się duży luz na tulejkach co może być tego przyczyną dodam tylko ze ten rozrusznik regenerowany był już trzy razy w ciągu 1,5 roku
Witam,
przyczyn takiego stanu może być wiele np.:
-krzywy wirnik
-zła jakość szczotek i tulejek (chiny)
-złe pasowanie
-wyeksploatowany silniki (długi rozruch) etc.
Pozdro
Grzegorz Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 27
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009
Możemy zaproponować kupno nowego rozrusznika do B4, proszę podać pojemność silnika.
pozdrawiam.
Wysłany: Sro 25 Mar, 2009
Witam jeśli macie jakieś pytania związane z wirnikiem do rozrusznika chętnie odpowiem.
Zajmuję się naprawą i regeneracją wirników do rozruszników w szczególności samochodów ciężarowych i maszyn rolniczych.
Wir-Mar
_________________ Marek Puciński
Grzegorz Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 27
Wysłany: Sro 25 Mar, 2009
Witam kolegę po fachu na forum i zapraszam do aktywnego uczestnictwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum