Witam forumowiczów.
Mam dylemat. Kupiłam Fiata Bravo 1,4 12V 1996 rok. Pare dni temu oddałam do mechanika do podstawowych zmian po zakupie (rozrzad, olej itd). Problem tkwi w tym ze mechanik wlał syntetyk, a wg. informacji na pozostawionych na kartkach wcześniej zalewany był półsyntetyk. Słyszałam różne opinie na temat tego czy zaszkodzi to czy wręcz przeciwnie Auto sprawuje się świetnie, silnik cichutki i szkoda żebym miała mieć z nim problem przez jakiegoś konowała, a osoba która zawoziła auto do mechanika z niewiedzą przytakneła, gdy gość powiedział, że zaleje takim właśnie olejem.
Jak myślicie, zmienić szybko olej na taki jaki był
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 103 Skąd: Września
Wysłany: Wto 07 Kwi, 2009
Jak wszystko jest ok to zostać przy syntetyku jak najdłużej się da (oczywiście zmieniać często, ale na syntetyk również). Jak zacznie ubywać oleju i/lub kopcić to dopiero zmieniać na pół syntetyk, ale to kwestia kilkudziesieciu tysięcy km myśle...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum