woojtek01
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 wysokie obroty silnika
Witam mam problem z wysokimi obrotami silnika w modelu peugoet 205. Wymienilem silniczek krokowy sonde lambda (byly to czesci uzywane) i nowy czujnik wody ale nic nie pomogło. Po wyciagnieciu przewodu od czujnika wody obroty sie normuja. I mam pytanie co do silniczka krokowego czy mozna go cofnac palcem bo mechanik mi mowil ze jak nie chce sie cofnac to jest zepsuty. Pomocy!!!!!!!!
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 103 Skąd: Września
Wysłany: Wto 10 Mar, 2009
Troszkę chyba przeczysz sam sobie: silnik krokowy się nie cofa i masz za wysokie obroty, ale jak wyciągniesz wtyczkę od sondy temperatury, to obroty są ok? Cofanie silnika krokowego to nie jest rozwiązanie, możesz spróbować, ale po następnym odpaleniu będzie to samo, wg mnie trafił Ci się wadliwy czujnik temperatury wody, dlatego masz za wysokie obroty. Proponuje Ci zakup nowego czujnika temperatury, na pewno nie będzie wiele droższy od używki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum