Forum Motoryzacyjne - Mechanika Samochodowa, części samochodowe Strona Główna
Forum Motoryzacyjne - Mechanika Samochodowa, części samochodowe
Naprawa samochodów. Naprawa, wymiana, montaż części samochodowych. Mechanika Samochodowa. Autoforum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
peugeot J5 - problem z olejem
Autor Wiadomość
kubolec 

Wysłany: Sro 18 Lut, 2009   peugeot J5 - problem z olejem

Posiadam peugeot J5 rocznik 1991 1.9 D. I mam pewien problem ponieważ zatarłem silnik a powodem tego był olej który tak strasznie zgęstniał, że po odkręceniu całej miski olejowej wypadła jedna wilka bryła o kolorze grafitowym. I w sumie to olej był wymieniany systematycznie u jednego mechanika. Więc udałem się do niego po porade co z tym fantem zrobic i powiedział mi że jest bardzo zaskoczony tym i że mam oddac olej do analizy i proszę o pomoc ponieważ nie wiem gdzie takie coś mogą mi zrobic.

mroova81 
utrudnił :372 razy

Wysłany: Czw 19 Lut, 2009   

Wg mnie raczej zostałeś oszukany, widziałeś kiedyś jak zmieniał ten olej? Bo ja widziałem jak wygląda olej po kilkuset tysiącach km bez wymiany - dokładnie jak opisujesz. Szukaj kogoś od ochrony konsumentów czy coś....

Grzegorz

Wysłany: Czw 19 Lut, 2009   

Witam, miałem dokładnie taki sam problem - z tym że samochód był nowy i regularnie serwisowany w OSO ! Sprawa się skończyła w UOKIK. Przyłączam się więc do wypowiedzi mroovy....niestety....

kubolec 

Wysłany: Pon 23 Lut, 2009   

za kazdym razem bylem przy wymianie oleju i w tym przypadku na 100% olej byl wymieniony i co jak co ale wymiany oleju w tym aucie byly pilnowane... tym razem bylo przejechane 7 tys km na tym oleju i powiem jeszcze ze od kilku lat byl wlewany tam taki sam olej... z gory dzieki za porady olej zostal juz wyslany do analizy i zobaczymy co sie okaże...

Odpowiedz do tematu