Wysłany: Sro 18 Lut, 2009 peugeot J5 - problem z olejem
Posiadam peugeot J5 rocznik 1991 1.9 D. I mam pewien problem ponieważ zatarłem silnik a powodem tego był olej który tak strasznie zgęstniał, że po odkręceniu całej miski olejowej wypadła jedna wilka bryła o kolorze grafitowym. I w sumie to olej był wymieniany systematycznie u jednego mechanika. Więc udałem się do niego po porade co z tym fantem zrobic i powiedział mi że jest bardzo zaskoczony tym i że mam oddac olej do analizy i proszę o pomoc ponieważ nie wiem gdzie takie coś mogą mi zrobic.
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 103 Skąd: Września
Wysłany: Czw 19 Lut, 2009
Wg mnie raczej zostałeś oszukany, widziałeś kiedyś jak zmieniał ten olej? Bo ja widziałem jak wygląda olej po kilkuset tysiącach km bez wymiany - dokładnie jak opisujesz. Szukaj kogoś od ochrony konsumentów czy coś....
Grzegorz Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 27
Wysłany: Czw 19 Lut, 2009
Witam, miałem dokładnie taki sam problem - z tym że samochód był nowy i regularnie serwisowany w OSO ! Sprawa się skończyła w UOKIK. Przyłączam się więc do wypowiedzi mroovy....niestety....
za kazdym razem bylem przy wymianie oleju i w tym przypadku na 100% olej byl wymieniony i co jak co ale wymiany oleju w tym aucie byly pilnowane... tym razem bylo przejechane 7 tys km na tym oleju i powiem jeszcze ze od kilku lat byl wlewany tam taki sam olej... z gory dzieki za porady olej zostal juz wyslany do analizy i zobaczymy co sie okaże...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum