Witam. Mam pytanie. Czy ktoś może słyszał o mikrofiltracji? Chodzi o nową technologię filtrowania bocznikowego do jednego mikrona. Dzięki temu podobno można uniknąć tarcia przez wyeliminowanie zanieczyszczeń. Nawet dzięki temu można nie wymieniać oleju. Chodzi o montowanie filtra bocznikowego. To kosztuje z tego co wiem koło 100 Euro. Proszę o opinie.
No wodę to pochłania w 99,97% (dostałem wyniki badań). Utlenianiu się filtr nie może zapobiec. Sprawdzałem na stronie shela - 70% awarii wynika z brudu w oliwie. Poza tym filtry te są seryjnie wstawiane w Bugatti i w Lamborgini. Niemcy podobno już to mają. Hm?
_________________ a4? Bomba
delfin
Wysłany: Czw 19 Mar, 2009
no obilo mi sie o uszy, ale to chyba w przemysle. slyszalem, ze to to raczkuje w Polsce, ale moze moze. Ktos pierwszy musi tego sprobowac, zeby cos powiedzieć. jest strona chyba holenderska o tym. NTZ to sie nazywa. To to?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum