Wysłany: Wto 27 Sty, 2009 kłopot ze skrzynią biegów
koledzy mam klopot w passacie b3 jak ruszam z jedynki to mi cos skrzypi wali trudno okreslic ale nie jest to glosne a gdy wrzuce dwojke to wszystko cichnie nic nie slychac i przy nastepnych biegach tez nic nie slychac co to moze byc??
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 103 Skąd: Września
Wysłany: Sro 28 Sty, 2009
A jak ruszasz z dwójki? Jak to tylko przy ruszaniu to może być sprzęgło (np koniec tarczy, koło zamachowe, pęknięte słoneczko docisku etc...) jak tylko na jedynce, nie zależnie czy przy ruszaniu, czy redukcji z dwójki, to coś w skrzyni. Co, to ja nie wiem, powiem tylko tyle, że jeśli chodzi o B3, to raczej warto skrzynie wymienić na jakąś ze szrotu, niż to naprawiać...
Wysłany: Sob 31 Sty, 2009 Re: kłopot ze skrzynią biegów
Czesiek28 napisał/a:
koledzy mam klopot w passacie b3 jak ruszam z jedynki to mi cos skrzypi wali trudno okreslic ale nie jest to glosne a gdy wrzuce dwojke to wszystko cichnie nic nie slychac i przy nastepnych biegach tez nic nie slychac co to moze byc??
a ja bym przeguby posprawdzal i poduszki skrzyni i silnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum