Wysłany: Czw 12 Lut, 2009 Golf 2 Gaśnie i nie odpala dopóki nie wystygnie
Witam serdecznie!
Samochód: VW Golf 2, 1991, 1.3i
Problem: jeśli stoi dłużej niż 24h bez odpalania, to po ok. 10-20 minutach jazdy gaśnie i nie daje się odpalić aż całkowicie nie ostygnie. Trzeba siedzieć w aucie godzinę... Jak ostygnie do temp. powietrza, to pali "na dotyk". Jeśli by jeździć codziennie, to usterka nie występuje w ogóle. Problem jest tego typu, że użytkownikiem auta jest mój teść, który jest kierowcą TIRa i jeździ nim co tydzień. Dzieje się tak niezależnie od temp. powietrza (na mrozie, i jak jest cieplej). Teraz sobie wyobraźcie, że wracacie do kraju po tygodniu "w siodle", jest 3:00 w nocy, wsiadacie do auta żeby zjechać "na chatę", a tu zonk... parę kilometrów jazdy i godzina bezsilności.
Opis dodatkowy: Czujnik temp. oleju wymieniony (ten niebieski). W samochodzie była instalacja LPG, ale jeden mądry powiedział, że to ona powoduje usterkę więc została usunięta (pomijając fakt, że inny "mądry wcześniej kazał wymienić przełącznik-komputer od gazu"). Niestety usterka nie znikła
Czy ktoś słyszał może o takim przypadku, lub może wskazać link do forum, a może nawet zna rozwiązanie? Bardzo proszę o pomoc, kilku "wiejskich" mechnaików już się poddało, nie ma sensu dawać do kolejnego, który znowu skasuje, a na ASO to nas nie stać...
Szukam w internecie już od kilku tygodni i nie natrafiłem na żadną wartościową wskazówkę.
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 103 Skąd: Września
Wysłany: Czw 12 Lut, 2009
Ok, więc na początek tak:
wymień filtr paliwa, zalej do baku płyn to czyszczenia wtryskiwaczy do benzyn. Jak to nie pomoże, to na ciepłym silniku wyjmij ten czujnik temperatury i jak sam czujnik ostygnie to odpalaj. Nie znam dokładnie budowy tego silnika, ale spotkałem się z czymś takim, że po instalacji gazowej mieszanka paliwo powietrze była źle wyregulowana i samochód nie odpalał, przynajmniej dopóki, dopóty nie ostygł. Działo się tak, że na zminym silniku wtryskiwacz rozruchowy podaje dodatkowe paliwo. Instalka była na mikserze? Na pewno gazownicy wszystko wywalili?? Jak to nie pomoże, to powiem, że ja miałem podobny problem, w audi 1.6 gaźnik, ale to całkiem inny silnik, a i problem występował sporadycznie. Rozebrałem i skręciłem gaźnik, wymieniłem filtr paliwa, oraz przedmuchałem zawór do recyrkulacji oparów benzyny (wężyki prowadziły do takiej dużej puszki, z węglem aktywnym, przypominało to zbiornik płynu spryskiwaczy). Jedna z tych trzech rzeczy pomogła, nie wiem która, bo wszystko robiłem jednocześnie. No ale to inny silnik, jak jest u Ciebie, to nie wiem. Napisz, czy się uporałeś, jak nie, to pisz, będziemy szukać dalej. Pozdr!
To samo działo się z instalacja gazową, więc podejrzewamy raczej coś innego. Chociaż z tym "ssaniem" to jest całkiem logiczne. Hmmm... może rzeczywiście regulacja mieszanki pomoże?
Instalacja (bodajże Lavato czy Lovato) była z mikserem. Na pewno wszystko wywalone.
Co myślisz o zakupie na Allegro jakiegoś interfejsu typu OBD/OBDII i podłączenie tego do Golfa? Interfejs z tego co znalazłem kosztuje 80zł+10 wysyłka, a w Poznaniu za zczytanie kodów rzyczą sobie... 100zł Pytam tak dlatego, że na innych forach dużo ludzi sugeruje czujnik Halla (czyli chyba położenia wału korbowego/regulacji biegu jałowego?).
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 103 Skąd: Września
Wysłany: Pią 13 Lut, 2009
O tak tak tak! Jakże słuszne idee! O czujniku halla zapomniałem. On poprostu uwielbia świrować jak jest ciepły. Skopany czujnik halla powoduje brak iskry. W momencie jak nie możesz go odpalić zdejmij jedną fajkę, z którejkolwiek świecy, wstaw jakąś starą ale sprawną świece w nią, i oprzyj o jakąś metalową część. Niech ktoś kręci rozrusznikiem, a ty patrz, czy jest iskra.
Co do zakupu interfejsu, to jeżeli twój golfik ma możliwość diagnostyki, to jak najbardziej. Jeżeli myślisz w przyszłości nad zmianą samochodu na nawszy z grupy VW to opłaca się, dołożyć dosłownie kilka zł i kupić face na ODBII +przejściówka na ODBI. Jak masz laptopa z COM (rs232) to lepiej kup też taki kabelek, jak nie, to USB też daje radę, (choć COM lepszy). Co do szczegółów to polecam VWforum, jedno z największych w polsce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum