Wysłany: Czw 15 Sty, 2009 FORD SCORPIO 2.5 TD 95 ROK 2 PROBLEMY:(POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!
WITAM.mam scorpiaka i mam 2 problemy.
11111:jezeli jade dajmy na to 50/h puszcze i wcisne gaz to zamna zostaje wielka hmura ciemnego dymu i niema mocy takiej jaka powinnien miec na 2.5(przynajmniej tak mysle)
i niewiem od czego to moze byc.dajcie jakas rade prosze!!bo juz nie dam rady z tym samochodem:(
22222:jezeli silnik jest zimny to jest wszystko wporzadku ale jezeli sie troche rozgrzeje to jak np:zatrzymam sie na swiatlach i puzniej ruszam z 1 to jest takie STUKANIE tak jakby cos w silniku a jak wrzuce na 2 to jest to samo rtylko ze cichsze i jak sie rozpedze to jest cichutko i wspaniale:/prosze!!!POMOCY!!!.DAJCIE JAKAS RADE CO I JAK MOZE BYC
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 103 Skąd: Września
Wysłany: Czw 15 Sty, 2009
Co do drugiego to może być przegub (jeżeli na skręconych kołach jest bardziej, to na pewno przegub), ewentualnie koniec sprzęgła. Co do pierwszego to może być kilka opcji, na początek uważnie rozbierz dolot, tam gdzie turbo i zobacz, czy nie ma tam oleju. 13letni dizel = remont
Co do drugiego to może być przegub (jeżeli na skręconych kołach jest bardziej, to na pewno przegub), ewentualnie koniec sprzęgła. Co do pierwszego to może być kilka opcji, na początek uważnie rozbierz dolot, tam gdzie turbo i zobacz, czy nie ma tam oleju. 13letni dizel = remont
scorpiak ma na tyl naped to jak moze przegub stukac??ale z tym turbo i olejem to cos w tym moze byc:)dzieki mroova81 za odp pozdro
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 103 Skąd: Września
Wysłany: Czw 15 Sty, 2009
Yeah! Tu mnie masz! W każdym bądź razie sprzęgło może być, a zamiast przegubów dostaniesz podpore wału, krzyżak na wale itd, poduszko po: silnikiem/skrzynią/mostem. Wjedź na kanał, to sobie brechą sprawdzisz te stuki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum