Wiek: 37 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 8 Skąd: ruda śląska
Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 fiesta na gazie słabnie i spadają obroty
fiesta jak wcześniej pisałem że jest słaba i wariują obroty po przejechaniu paru kilometrów zauważyłem że robi sie to na gazie jak mam na benzynie to obroty są dobre a jak się zagrzeje na gazie to przy dojeżdżaniu do skrzyżowania gaśnie czy zapłon się ustawia inaczej niż na benzynie a może trzeba wymienić filtr gazu bo naprawdę nie wiem co to może być za pomoc dziękuje.( aha jeżeli to czyta kolega który mi wcześniej pomagał wielkie dzięki mam to na uwadze.)[/code][/quote][/u][/i][/b]
Wysłany: Nie 03 Maj, 2009 Re: fiesta ustawienie zapłonu
jak w najprostszy sposób ustawić zapłon w ford fiesta 1/1 benzyna/gaz i jeszcze jedno jak sprawdzić instalacje gazowa czy jest szczelna za podpowiedzi dzięki
Wysłany: Nie 03 Maj, 2009 Re: fiesta na gazie słabnie i spadają obroty
jak w najprostszy sposób ustawić zapłon w ford fiesta 1/1 benzyna/gaz i jeszcze jedno jak sprawdzić instalacje gazowa czy jest szczelna za podpowiedzi dzięki
Pomógł: 5 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 103 Skąd: Września
Wysłany: Pon 04 Maj, 2009
Nie znam się na gazie, ale wydaje mi się, że zapłon jest taki sam dla gazu jak dla benzyny, dlatego też jeżeli na benzynie jest OK, nie ruszałbym tej kwesti narazie. Sprawdzić filtry gazu to podstawa (są 2: fazy ciekłej i fazy lotnej), poza tym nie napisałes jaki silnik rocznik oraz jaka instalacja. Domyślam się, że nie jest to sekwencja.... Jaki ma przebieg na gazie? Może już parownik trzeba regenerować/wymienić? Z tego co słyszałem jest to cześć eksploatacyjna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum